Monday, July 31, 2006

Cañon de Colca

28-07
-------

Omdat ik geen week kan blijven stilzitten in een stad (hoe mooi die ook is), heb ik een driedaagse trekking geboekt naar de "Cañon de Colca", de diepste canon van de wereld. Hoewel zijn wanden minder steil zijn dan die van de Grand Canon, geeft de diep ingesneden Colca rivier het landschap iets dramatisch mee.

De eerste dag zijn we met een groep van 7 en een gids naar een klein dorpje getrokken, waar men aan een overnachtingplaats voor trekkers aan het werken was. De canon is nog maar enkele jaren bereikbaar voor trekkings. Niet al te veel toeristen dus en geen opdringerige verkopers.






De groep was een mengeling van twee Quebeckiaanse koppels, een Canadese, een Ier en een Belg. Het bleken compatibele culturen te zijn; iedereen kon genieten van zijn frisse Araquipeña (lokaal bier) na een dag stappen. Leuk detail is nog dat Quebec een provincie is van Canada die al lang plannen koestert om onafhankelijk te worden.








Dat geeft leuke momenten als de Quebekezen spreken over hun nationale feestdag, waarop de Canadese corrigeert dat het eerder een provinciale feestdag was. Redelijk herkenbaar allemaal voor een Vlaming...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home