Thursday, August 17, 2006

Noche Belga, ofte culturele uitwisseling


07-08
------
Deze avond staat ingepland als "noche Belga". Elke 4 delegaties krijgt één avond de kans om een stukje van zijn cultuur te laten zien. Voor de Belgen is dit de uitgelezen kans om eens goei frieten te bakken. We introduceren het geheim van de Belgische friet in de Boliviaanse, Peruviaanse en Spaanse cultuur: frieten bakt ge twee keer om ze krokant te krijgen, en -lijkt voor ons vanzelfsprekend- ze worden warm geserveerd. Nu we toch over friet bezig zijn, we hebben ze hier al meestal koud gekregen, en één keer zelfs in de soep gedraaid :-). Bij de frieten serveren we de lokale pils (Huari), en we koken er een grote pot stoofvlees bij. De foto toont de "tienda" waar we het vlees zijn gaan inkopen. Kleiner dan onze beenhouwers en minder strikt wat betreft hygiënische maatregelen, maar daarom geen slechter vlees. Iets taaier wel, maar wat verwacht ge van koeien die boven de 3000m leven...

Wat de filmkeuze betreft, hadden we een groter probleem. De Vlaamsche klassiekers (Daens, Karakter, Licht en wat nog al niet) zijn dan wel schitterende films, maar zijn in de videotheken in Vlaanderen niet te krijgen op een DVD met Spaanse ondertiteling. Dan maar gekozen voor een Franse animatiefilm, Les Triplettes de Belleville. Er wordt maar sporadisch in gesproken, dus dat maakte de taalgrens ietwat kleiner.

Later op de avond hebben we nog een Boomballletje georganiseerd voor de volledige groep. Twee van onze dames waren naar een Boombal geweest, en hadden een aantal volksdansen uitgekozen en ingestudeerd, en ik heb ze samen met de rest van de groep mee aangeleerd gekregen. Best wel plezant. Later op de avond bleek "Victory" van onzen Daan trouwens best wel een internationale hit te kunnen zijn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home